Neki vágunk 2.0

2018 őszén vásároltunk egy házat, egy olyan naiv elképzeléssel, hogy azt kb. 15-20 millió forintból könnyedén felújítjuk. A házvásárlás mellet szólt, hogy az elmúlt 4-5 évben már keresztül kasul bejártuk a kerületet és amikor egy hirdetés felkerült a netre már tudtam, hogy melyik utcában hol készült a kép. Ismertük az összes eladó házat, telket, az utcák előnyeit-hátrányait, a nap dőlésszögét stb. Mielőtt ajánlatot tettünk volna a házra kihívtunk egy generál kivitelezőt, aki felmérte és azt mondta reális az összeg, amit rá tervezünk szánni és szerinte jó vétel. Egyeztettünk a szomszédokkal, hogy engedélyezik-e a ház szigetelését, ugyanis a ház oldalhatárra épült és akkor mindketten igent mondtak rá. Az árból alkudtunk egy picit majd egymás markába csaptunk az eladókkal. Ezt egy másik bejegyzésben el is tudjátok olvasni hogy történt. 

Aztán az eladók 3 hónap után kiköltöztek, mi meg egy borongós februáron birtokba vettük a házat. Kerestünk egy tervezőt, akinek elmondtuk mit szeretnénk és egy szépséges sütőpapíron megtervezte az új szoba elosztást, emelet bővítést majd elkért egy combos 800.000 ft-ot. Fájt, de kifizettük. A tervezésnél ugyanúgy elmondtuk neki, hogy mi az az összeg amit rá tudunk szánni és úgy tervezze meg a házat, hogy hellyel-közel kijöjjön ebből. No, képzelhetitek mi jött ezután. 

Egymás után érkeztek a generál kivitelezők. Mindegyikkel végigjártam a házat, átbeszéltük a részleteket és röpködtek a szebbnél szebb kifejezések, mint horcsik födém, parapet, salak töltés, cölöpfészek és így tovább. Volt, aki az első találkozó után eltűnt, volt aki rá akart beszélni vályogház építésre (mert neki az volt a nünükéje), volt aki meg akarta vásárolni a fél telket, hogy ikerházat építsen rajta és volt olyan is, aki vette a fáradtságot leült és próbált kiszenvedni magából egy árajánlatot. Összesen 8 generálost fogyasztottunk el és mielőtt megállapodtunk volna az egyikkel - aki amúgy az utcában lakott - meghalt. Szó szerint!

Van 8 ágyásunk és ha jönnek hozzánk látogatóba szoktunk rajta viccelődni, hogy itt vannak elásva azok, akik nem tudtak jó árajánlatot adni. Az igazság az, hogy a 8-ból kettő adott is. Csak sajnos egy olyan összeg szerepelt benne, ami egy új ház felépítésére is elég lett volna és konkrétan a duplája annak, amink rendelkezésre állt. Így teltek a hónapok, majd az évek és nem egyeztünk meg senkivel. 

Időközben befektettem a pénzt és vettünk 2019-ben egy lakást a Pannónia utcában, amit haszonnal eladtunk. Majd idén vettünk egy lakást a Dagály utcában, amit szintén haszonnal eladtunk. Még mondjuk necces múlt időben beszélni erről, mert a szerződést ugyan aláírtuk, de a teljesítés még várat magára. 

A lényeg, hogy a történetben eljutottam 2018-ból a mai naphoz és úgy döntöttem újból folytatom a szépházunklesz.blog.hu írását, mert egyszer talán tényleg szép házunk lesz :)