A sütő papír esete

Kedden (mintha itt minden kedden történne) ellátogattunk Trombiékhoz a statikus hölgyhöz és lányához, ugyanis elkészültek az első körös tervekkel. Miután szépen elhelyezkedtünk a verandán Trombi elővette a sütő papírját (ami persze pausz papír, csak elsőre olyan sütőpapír formája van) és elkezdte mutogatni mit hogyan lehetne átalakítani.

img_8991.jpg

Továbbra is az alsó szinten helyeznénk el a nappalit a konyhával csak a jelenlegi bejáratot befalaznánk és áttennénk egy ablak helyére. Megmaradna lent egy mosdó és egy vendég/dolgozó szoba. Fent pedig helyet kapna a 3 háló és egy fürdő. Nagyon jó érzés volt végre valamit "alkotni" is és látni, hogyan alakul át a jelenlegi szoba elosztás. Vannak persze nehézségek, mert kelleni fog egy áthidalás a nappali és a konyha közé, ami miatt ott kisebb lesz a belmagasság (és ezért valószínű, hogy oda nem tudunk a felső konyhaszekrényt tenni), de azt mondták minden megoldható - és ezt valljuk be jó volt hallani :P . Azt mondták, hogy megtervezik a végleges pontos méreteket és elrendezéseket és egy hét múlva úgy találkozunk, hogy elhívnak a találkozóra egy gépészt, aki megtervezi hozzá (vagy legalábbis javasol) fűtés rendszert. Szem előtt kell tartanunk ugyanis a költségeket, mert a felvett hitel és támogatások összegével együtt nem mehetünk 20 millió Ft fölé. Trombi azt mondta ő biztosan belevágna, de ő egy építész akinek ez a hobbija és lehet hogy ő tud más tartalékokhoz is nyúlni mi pedig nem. 

margit56_fszt.jpg
margit56_emelet.jpg

Ablakokat továbbra sem tudunk elhelyezni az oldalhatáros hosszanti oldalon ezért az emeleten a gyerek szobákat kell a ball oldalra tenni, mert ott a ház oldal frontjára tehetünk ablakokat. Ott jelenleg egy terasz kezdemény van, amit levágunk és szimpla ablakok kerülnek a helyére. A szülői háló így átkerül a másik (jobb) oldalra, amitől egy kicsit tartok, mert sötét lesz és csak a hosszabbik oldalra tehető tetősík ablak. De azért cserébe, hogy a gyerekek szobája világos legyen be kell vállalni ezt az áldozatot.